Stand up paddle (sup) verhuur

Surfschool Zeewolde is de beste plek om te Stand Up Paddlen (SUPpen)
Reserveren

Het ondiepe en rustige water maakt het ideaal om te SUppen.

We verhuren alleen de beste Stand Up Paddle boards (SUP) van Fanatic en Tiki. De allround Fanatic Fly Stand Up Paddle boards zijn ideaal om het op te leren omdat ze licht en stabiel zijn. Als je wat meer uitdaging zoekt dan zijn de Stand Up Paddle boards van Tiki perfect voor jou! Deze tour SUP’s zijn langer en smaller en vanwege hun vorm zeer geschikt om lange tochten te maken en veel snelheid te maken. Je kunt ze bij ons ook uiteraard omwisselen als je ze allebei wilt proberen!

Fanatic Fly air

Fanatic is niet voor niets het best verkochte SUP merk. Het merk maakt SUP boards van extreem goede kwaliteit.De Fly Air SUP board is ideaal is voor beginnende en all-round SUPPERS. Zijn sterke, stijve en duurzame eigenschappen zorgen ervoor dat je maximaal plezier zult ervaren. Zijn klassieke shape en volle volume zorgen voor stabiliteit en diversiteit waardoor je vele uren plezier kunt hebben op deze boards.

Tiki Touring 11'6 SUP

De Tiki Touring 11’6 all-round/touring SUP board is dankzij zijn lengte en vorm geschikter voor langere tochten dan een puur all-round SUP board. Een touring board heeft een puntige neus, waardoor het gemakkelijk door het water snijdt. Hierdoor kost het minder energie om vooruit te komen. Ideaal om tochten mee te maken dus!

Over Stand up paddling (suppen)

WAT IS SUPPEN?

Allereerst: wat is suppen? SUP staat voor Stand-Up Paddling en kun je het best omschrijven als een combinatie tussen surfen en kanoën. Tijdens het suppen sta je rechtop op een soort surfplank en gebruik je een lange peddel om vooruit te komen. De sport komt oorspronkelijk uit Hawaii, maar is de laatste 10 jaar ook in Nederland ontzettend populair. Er zijn dan ook steeds meer plekken waar je een sup kan huren en lessen kan nemen.

 

IS SUPPEN MOEILIJK?

Nee, suppen is niet moeilijk. Het is het belangrijkste dat je je balans bewaard en genoeg kracht in je armen hebt om vooruit te peddelen. Hoe makkelijk dat gaat, is deels afhankelijk van je supboard. Een board voor beginners is over het algemeen vrij breed en ligt daarom erg stabiel in het water. Je hebt dan minder kans om in het water te vallen.

Ondanks dat suppen niet heel moeilijk is, leggen we bij Surfschool Zeewolde wel altijd uit wat belangrijk is om op te letten. Je instructeur laat op de kant de belangrijkste technieken zien en daarna kun je het op het ondiepe en rustige wat zelf gaan proberen!